Schoen zetten
(Sinterklaas verhaal)

 

Thomas en Jasper zijn twee broertjes en allebei bijna 5 jaar, zij zijn dus een tweeling.
Vandaag is Sinterklaas aangekomen in Nederland en Sinterklaas heeft gezegd dat alle kinderen hun schoen mochten zetten. Maar dat moesten ze wel eerst even aan hun ouders vragen.

Zo ook Thomas en Jasper: "Mam, Pap, mogen wij vanavond ook de schoen zetten?" "Ja", zegt mama, "maar ik weet natuurlijk niet of Sint en zijn Pieten ook echt langskomen, want er zijn zoveel kinderen in Nederland en zij kunnen natuurlijk niet overal tegelijk zijn."
"Ja, dat snappen wij wel, maar als wij nu een hele hele mooie tekening maken en hooi en een wortel erbij doen voor Amerigo, dan komen ze vast wel hier", zegt Jasper. Papa begint te lachen. "Ja, dat zou kunnen helpen, maar niet boos worden als Sinterklaas vanavond geen tijd heeft", zegt hun vader dan. "Dat geeft toch niet pap, dan laten wij de schoen net zo lang staan, tot Sinterklaas wel komt", zegt Thomas. "Ja, dat is een goed idee!" roept Jasper. 

Thomas en Jasper pakken ieder een vel papier en de viltstiften en gaan ijverig aan het tekenen. Thomas maakt de pakjesboot, met allemaal Pieten eromheen. Jasper tekent Sinterklaas op zijn schimmel. Als de jongens klaar zijn laten ze te tekeningen trots aan hun ouders zien.
"Kijk eens papa en mama, hebben wij geen mooie tekeningen gemaakt?", vragen de kinderen. Papa en mama vinden de tekeningen prachtig. "Kom" zegt mama, "dan gaan we jullie schoenen klaar zetten". "Mam, misschien kunnen wij het beter in onze regenlaarzen doen, want komt Sinterklaas dan niet dan kunnen we die morgen laten staan", zegt Thomas. "Ok, dat is een goed plan", zegt mama. En Thomas en Jasper pakken hun regenlaarzen en zetten ze bij de achterdeur. Het huis van Thomas en Jasper heeft geen schoorsteen, maar gelukkig zit er een luikje boven de achterdeur, zodat Zwarte Piet wel binnen kan komen. Papa komt ook naar de achterdeur en heeft hooi en wortels meegebracht. Thomas en Jasper rollen hun tekeningen op en stoppen alles in hun laars. "Zo dan mogen jullie nog n Sinterklaas liedje zingen", zegt mama. Samen beginnen Thomas en Jasper te zingen:
        "Sinterklaas Kapoentje,
        gooi wat in mijn schoentje,
        gooi wat in mijn laarsje,
        dank u Sinterklaasje".

"Dat is heel mooi gezongen, maar nu hup naar bed", zegt moeder. Thomas en Jasper gaan snel naar boven, als ze hun pyjama's aanhebben en hun tanden zijn gepoetst, komt papa ook naar boven. Samen stoppen papa en mama Thomas en Jasper in bed. Als papa en mama weer naar beneden gaan, kletsen Thomas en Jasper nog wat na over wat er die dag is gebeurd en dat ze natuurlijk hopen dat Sint en zijn Pieten vanavond langs komen. Toch vermoeid van de lange dag vallen ze al snel in slaap.

De volgende morgen is Jasper het eerst wakker, hij loopt snel naar het bed van Thomas en schud hem wakker. "Thomas, Thomas, wakker worden!" Thomas schiet overeind in zijn bed en is meteen wakker.

Samen lopen ze snel naar beneden om bij hun laarzen te gaan kijken. "He, wat raar", zegt Thomas met de laars in zijn hand, "deze is helemaal leeg." "Goh", zegt ook Jasper verbaasd, "die van mij ook!". "Maar dan is Sinterklaas wel geweest", zegt Thomas, "er zit alleen niks in mijn laars!"
Jasper kijkt eens in het rond. "Kijk nou Thomas, ik zie daar voetstappen op de vloer", zegt Jasper. En ze volgen het spoor, de grote voetstappen gaan naar de keuken en voor de koelkast houden ze op. Thomas opent de koelkast en .... daar staan in de koelkast een chocolade Piet en Sinterklaas op de bovenste plank.

"Joepie", roepen Thomas en Jasper blij in koor. "Sinterklaas is toch geweest!" Papa en mama komen op het gejuich af. "Goedemorgen, wat is hier aan de hand", zegt papa. "Pap, mam, Sinterklaas is geweest en kijk eens wat wij hebben gekregen" En ze houden hun chocolade Piet en Sinterklaas omhoog. "Nou", zegt mama, "dat is boffen, maar waarom staat de koelkast open?" "Ik denk dat DeugnietPiet vannacht is geweest", zegt papa, "want de kaasdoos staat open en van de kaas is niet veel meer over. Hij heeft de chocolade figuren natuurlijk even in de koelkast gezet en is die van al dat smikkelen vergeten om in jullie laarzen te doen!"

 

 

  of  Klik hier om onze Kidspagina helemaal te zien