De grote verrassing

 

Pim en Tim zijn twee broertjes en papa en mama hebben een grote verrassing voor hun.
"Pim, Tim!" roept mama vanuit de auto "komen jullie nu nog, of hebben jullie geen zin in de verrassing?" "Jawel", roepen de kinderen in koor en ze komen uit de tuin aangehold. "Hier zijn we dan!"
De kinderen mochten nog even in de tuin spelen, voordat ze weggingen, maar ze moesten mama beloven zich niet vies te maken. Ze zitten nu vol verwachting in de auto. "Nou zijn jullie klaar jongens, dan kunnen we gaan", zegt vader. "Gaan we naar oma?" vraagt Pim. "Nee", zegt zijn moeder, "waarom denk je dat?" "Dan gaan we ook altijd deze kant op". "Dat heb jij goed onthouden, maar we gaan nu niet naar oma hoor. Het is wel in dezelfde stad als waar oma woont". Meer verklapte moeder niet. De kinderen denken nu goed na. "Ach ja natuurlijk", zegt Tim. "Ik weet het, we gaan naar het zwembad, want je hebt de mand bij je en ook de deken die we altijd meenemen als we gaan zwemmen". "Ha, ha, ha", lacht vader, "ook knap bedacht, maar weer mis hoor. Jullie zullen het zo wel zien en horen denk ik ook wel". "Kijk", roepen de kinderen tegelijk en wijzen met hun vingers naar voren. "Mam, pap, zien jullie dat, dat ..... lijkt wel de kermis. We gaan naar de kermis! hoi, hoi hoi", roepen de kinderen.
"Ho maar", zegt vader, "niet zo springen in de auto, anders moeten we straks nog lopen ook".

De kinderen zitten op het puntje van de achterbank van de auto om de kermis in de verte goed te kunnen zien. Ze komen steeds dichterbij en ze kunnen de muziek al horen.
Vader heeft al gauw een parkeerplaats gevonden. En ja hoor eindelijk zijn Pim en Tim met hun vader en moeder op de kermis.
Ze mogen vandaag overal in: in de draaimolen, in het spookhuis, in de botsauto's, in de rupsbaan en dan gaan ze ballen gooien. De kinderen krijgen elk drie ballen en mogen daarmee op bussen gooien die in een mooie toren staan opgestapeld. Tim lukte het in twee keer alle bussen eraf te gooien. Hij heeft daarmee een hondje gewonnen. Dan mag Pim ook gooien, maar het lukt hem niet en Pim wil ook zo graag een hondje hebben. Pim loopt een beetje verdrietig verder over de kermis. "Papa, mama daar kun je een hondje winnen. Mag ik een keer touwtje trekken?" vraagt Pim. Pim mag dat en gaat touwtrekken. Als hij geluk heeft, heeft hij een hondje aan het touw zitten, maar hij kan ook pech hebben dat er iets anders aan zijn touw zit.
Pim kiest een touw uit en trekt eraan: "Hoi, ik heb ook een hondje!" roept Pim heel blij. Nu hebben de jongens allebei een hondje en dat vinden ze heel erg fijn.
Dan lopen ze weer terug naar de auto, onderweg hebben papa en mama nog een kleine verrassing, want ze hebben de mand en deken ook meegenomen. In het kleine bos gaan ze gezellig met z'n vieren picknicken.
Als alles is opgegeten en gedronken gaan ze echt naar huis en de kinderen vallen in slaap met de hondjes stevig tegen zich aangedrukt.

 

 

  of  Klik hier om onze Kidspagina helemaal te zien