De luchtballon

 

Rob is 5 jaar en komt net thuis van school. "Mam, mama waar ben je?", roept Rob, "Ik moet je wat vertellen." "Hallo", zegt moeder, "ga even zitten dan drinken we even limonade".
"Mama, ik heb z'n grote ballon gezien. En er zat een mand onder en er zat iemand in die zwaaide naar ons", ratelde Rob. "Wat leuk", zegt moeder, "weet je hoe je zo'n ballon noemt?". "Nee", zegt Rob. "Dat noemt men een luchtballon, die drijft in de lucht. En als je in een luchtballon zit kun je bovenop alle huizen kijken en alles lijkt dan hl klein.
Maar kom doe je jas aan dan gaan we even boodschappen doen", zegt moeder.

Ze gaan naar de bakker, de slager en als laatste gaan ze naar de speelgoedwinkel, dat had mama beloofd, omdat Rob naar de tandarts is geweest en toen heel flink was. Nu mag Rob iets uitzoeken.
"Mam, ik wil graag een luchtballon", zegt Rob.
Mama begint te lachen en zegt: "Malle jongen, dat kan toch niet. Zo'n grote luchtballon kan niet eens het huis in en die zou je helemaal niet kunnen dragen".
"Ach wat jammer", zegt Rob een beetje verdrietig. "Mag ik dan wel gewone ballonnen"?
En zo kopen ze een zakje ballonnen en gaan weer naar huis.

Thuis gekomen gaat Rob meteen naar Wendy. Dat is zijn vriendinnetje en ze spelen dan ook heel vaak samen. Natuurlijk krijgt Wendy het hele verhaal over de luchtballon te horen. En Rob laat zijn zakje met ballonnen zien.
Wendy ziet de ballonnen en zegt ineens: "Ik weet wat, dan maken we toch zelf een luchtballon". "Ja, dat is een goed idee!", zegt Rob blij, "maar hoe komen we aan een mandje?"
Tja ze denken allebei heel goed na ......
Dan zegt Rob: "Wacht ik heb nog een paasmandje op mijn kamer staan en dan maken we daar wollen draden aan en maken dat vast aan een opgeblazen ballon".

Samen gaan ze naar Rob zijn huis en pakken de spulletjes die ze nodig hebben en gaan weer naar buiten. Daar gaan ze een mooie luchtballon maken.
De draden zitten al aan de mand vast, nu nog aan de ballon vast maken. Dat moet heel voorzichtig gebeuren. Wendy hoodt de ballon vast, dan kna Rob met het draad een knoop maken, zodat de ballon vast zit aan de mand.

"Goed vasthouden, hoor Wendy". "Ja", zegt ze, maar net als Rob er een knoop in wil maken .......Floep, prrrrt, daar gaat de ballon!
"Oh wat jammer nu. Ik wou dat ik kon vliegen", zegt Wendy sip. "Ach dat geeft niet", zegt Rob, "we hebben geluk dat de mand er niet aan vastzit, want daar heb ik er maar n van! En ik heb nog een heleboel andere ballonnen. Dus er is niets aan de hand en misschien vind een ander kind die ballon en kan daar dan mee gaan spelen".
"Ach we proberen het morgen gewoon nog een keer en dan vraag ik mama wel of ze ons wil helpen".
En dan gaan ze toch nog vrolijk naar huis.

 

 

  of  Klik hier om onze Kidspagina helemaal te zien