De postbodes

 

Sanne en Wilco zijn dikke vrienden van elkaar. Ze spelen altijd samen. En weet je wat ze nu gaan spelen? Ze spelen dat ze postbodes zijn.

"Waar heb je papier en een potlood?", vraagt Wilco aan Sanne. "Waar heb je dat dan voor nodig?" "Ja, als we postbode gaan spelen, moet je natuurlijk wel brieven hebben, die je rond kunt brengen en daarom gaan we nu brieven schrijven", zegt Wilco.

Even later heeft Sanne papier en potloden gehaald en zijn ze druk bezig brieven te schrijven. Na een tijdje zegt Sanne: "Nu hebben we wel genoeg brieven, nu moeten we enveloppen hebben, waar de brieven in kunnen". "Dat is gemakkelijk", zegt Wilco lachend, "we hebben toch op school geleerd hoe je enveloppen moet vouwen. Laat mij die maar maken en ga jij dan maar op zoek naar tassen, waar we de brieven in kunnen doen".
"Oké", zegt Sanne en ze gaat op zoek naar twee tassen. En al gauw heeft ze die op zolder in de verkleedkist gevonden. Het zijn tassen die ze een keer van oma heeft gekregen. Het zijn net echte postbodetassen met een lang handvat, zodat je hem over de schouder kunt dragen.
Als Sanne bij Wilco terug komt, heeft hij de brieven al in de enveloppen gedaan en ze worden verdeeld over de twee tassen.

"Klaar, we kunnen de post gaan bezorgen", roepen ze in koor. En ze gaan op pad. Wilco en Sanne nemen ieder een andere straat. Daar lopen ze, net als echte postbodes van huis tot huis, om de brieven in de brievenbussen te doen. Al snel zijn alle brieven bezorgd en komen ze terug bij Sanne's huis.

"Wat ging dat snel, he", zegt Wilco. "Ja, net als het leuk wordt zijn de brieven op", zegt Sanne.
"He, wacht eens even mijn moeder bewaard altijd de kaarten die ze krijgt in een schoendoos, die kunnen we ook gaan rondbrengen", zegt Sanne. Vlug wordt de schoenendoos gepakt. "Dat zijn er veel!" zegt Wilco. "Mag dat wel van jou moeder? vraagt hij. "Ze vind het vast niet erg, we nemen niet alles mee", zegt Sanne.

Dan gaan ze samen bij alle mensen in de buurt een kaart in de bus gooien.
Als ze een tijdje later weer bij Sanne's huis komen, zien ze allemaal mensen bij haar deur staan met een kaart in de hand.
Die mensen komen allemaal de kaarten terug brengen, omdat de jonge postbodes ze verkeerd bezorgt hebben. Dat komt omdat het adres van Sanne op de kaarten staat!

De moeder van Sanne is er heel druk mee om de kaarten van de mensen aan te pakken. Sanne en Wilco gaan haar gauw helpen en bedanken de mensen voor het terug brengen. Als alle kaarten weer in de schoenendoos zitten, gaan ze naar binnen en Sanne's moeder zegt dan: "De volgende keer moeten jullie alleen brieven in onze eigen brievenbus stoppen, hoor!"
En dat beloven ze maar al te graag!

 

 

  of  Klik hier om onze Kidspagina helemaal te zien