De juf is jarig

 

Peter is vanmorgen al heel vroeg uit zijn bed gegaan. Hij zit nu druk te tekenen aan zijn tafel op zijn slaapkamer. "Oh, ben je al wakker? Wat ben je een mooie tekening aan het maken", zegt moeder als ze in Peters slaapkamer komt. "Maar waarom ben jij zo vroeg al zo druk aan het tekenen?"

"Mijn juf is vandaag toch jarig en daarom maak ik deze tekening voor haar", verteld Peter aan zijn moeder. "Nou als ik jouw juf zou zijn, was ik heel blij met deze tekening". "Dat hoop ik ook", zegt Peter "en dan hangt ze hem vast aan de waslijn". "Aan de waslijn?" zegt moeder verbaasd, "en als het dan begint te regenen, wordt de tekening helmaal nat!"
Peter begint hard te lachen. "Nee, mam niet buiten! Wij hebben in de klas toch een waslijn hangen, waar juf Dorien werkjes en tekeningen ophangt, die wij hebben gemaakt". "O", zegt moeder, "gelukkig maar".

"Kom" zegt moeder "dan gaan we ons aankleden". Peter pakt snel zijn nieuwe kleren uit de kast, want vandaag moet hij er natuurlijk wel feestelijk uitzien, dan wassen en aankleden.
"Ik ben klaar", zegt Peter.  "Mam, heb je nog mooi inpakpapier voor mij?" "Ja, kom maar mee naar beneden, dan gaan we eerst eten en dan kun je daarna je tekening inpakken", zegt moeder.

Even later brengt mama Peter met zijn prachtig ingepakte tekening naar school, Als hij de school binnenkomt, doet hij gauw zijn jas uit, mama geeft hem zijn beker drinken en fruitbakje, die hij op het aanrecht in de klas zet. Peter zoekt zijn stoel, die hij herkent aan de sticker en zijn naam, achterop de rugleuning. Mama geeft Peter een dikke zoen en wenst hem veel plezier, ze zwaait nog even door het raam en gaat dan naar huis.

In de klas is het een gekwek en gekakel, de kinderen zijn erg opgewonden en vinden de ballonnen en slingers prachtig, ook juf haar stoel is mooi versierd. Alle kinderen hebben cadeautjes voor de juf gemaakt, die ze allemaal op schoot hebben. Maar waar is de juf eigenlijk?

Juf Els van de andere groep, klapt in haar handen en zegt: "Zo kinderen, ga allemaal gauw op jullie stoel zitten, dan haal ik juf Dorien op en dan gaan we voor haar zingen". 
Al snel zitten alle kinderen op hun stoel en juf Els haalt hun jarig juf Dorien op. Iedereen kijkt gespannen naar de deuropening en als juf dan binnenkomt, zingen ze allemaal: "Lang zal ze leven, lang zal ze leven . . . . . . . . . . . . . . . . . . Hieper de Piep, Hoera! Hoera!"

Als de kinderen uitgezongen zijn gaat juf Dorien op haar versierde stoel zitten. "Goedemorgen allemaal, wat hebben jullie prachtig voor mij gezongen. En wat is het hier mooi versierd, zelfs mijn stoel is niet vergeten!"
"Jullie mogen een lange rij voor jullie juf maken", zegt juf Els, "zodat iedereen juf Dorien kan feliciteren". Als de rij is gemaakt, gaat juf Els gauw terug naar haar eigen klas.

Peter staat ook in de rij, met zijn tekening in zijn hand. Gespannen wacht hij tot hij aan de beurt is. "Als juf mijn tekening maar mooi vindt", denkt hij. Dan is Peter aan de beurt: Gefeliciteerd met je verjaardag", zegt Peter een beetje verlegen en geeft haar een hand en zijn cadeau. Heel voorzichtig maakt juf het pakje open. "Oh, wat een mooie tekening, daar ben ik heel erg blij mee, straks als alle kinderen weer zitten, zal ik hem aan de waslijn hangen, dank je wel hoor Peter!"

Peter is opgelucht dat juf zijn tekening mooi vind en hij gaat weer op zijn plekje zitten. Als alle kinderen bij de juf zijn geweest, heeft de juf ook nog een verrassing voor de kinderen. Ze krijgen allemaal een feestmuts en een vlaggetje. Eigenlijk is vandaag iedereen een beetje jarig. Ze gaan de hele morgen spelletjes doen en als de kinderen limonade met cake krijgen, hangt de juf alle tekeningen aan de waslijn, de andere cadeautjes legt ze op haar tafel, zodat iedereen goed kan zien, wat de juf allemaal gekregen heeft.

En iedereen vindt het een hele fijne dag, was de juf maar iedere dag jarig!!!!!

 

  of  Klik hier om onze Kidspagina helemaal te zien