Naar de kapper

DaniŽlle mag vandaag met mama mee naar de kapper. DaniŽlle mag als eerste op de grote stoel en ze krijgt de grote jurk om. Wanneer de kapper klaar is, mag DaniŽlle naar de speelhoek en wordt mama geknipt. Maar spelen doet ze niet, ze kijkt hoe mama's haren door de kapper worden geknipt. "He", denkt DaniŽlle, "dat kan die mevrouw goed. Ze knipt en mama's haren worden heel mooi".

Ineens krijgt ze een prachtig idee. Ze rent naar haar moeder en vraagt: "Mam, gaan we gauw naar huis? Duurt het nog lang?" "Rustig meisje", zegt moeder, "ik ben bijna klaar, maar waarom heb je ineens zo'n haast?" "Ik wil nog op mijn kamer spelen, voordat we gaan eten", zegt DaniŽlle.

He, he, het leek uren te duren, haar moeder is ook eindelijk klaar. En even later zijn ze thuis. DaniŽlle holt naar haar slaapkamer.
Mama roept: "Zal ik wat limonade inschenken?" "Nee", roept ze terug "doe maar straks".

Op haar slaapkamer pakt DaniŽlle allemaal kussens, die legt ze naast elkaar op de grond. Dan pakt ze al haar poppen en zet die op de kussens. Dan gaat ze naar de badkamer, waar ze het opstapje, de kam, een handdoek en een kleedje pakt en gaat naar haar slaapkamer terug.
Het opstapje wordt haar tafeltje waar ze het kleedje oplegt en daarop de kam. Dan nog even de schaar pakken en ze kan beginnen.

"Zo, wie is er aan de beurt? Eens kijken ik dacht dat u hier al lang zit". Ze pakt Cindy haar lievelingspop met mooie lange haren en doet haar de handdoek om. "Ik zal uw haar eens kamen, wat moet ik nog meer doen? Moet er een stukje haar af?, praat DaniŽlle tegen Cindy.
"Goed, dan knip ik er een stukje af". En DaniŽlle knipt en knipt in de poppenharen. Eerst een stukje staart, oeps een beetje scheef, dan de pony van Cindy ook niet helemaal recht. "Dat is best moeilijk, maar die mevrouw bij de kapper kon het wel, dus ik ga gewoon door", denkt DaniŽlle.

"DaniŽlle, ik zet hier je . . . . . .  DaniŽlle! Wat doe je nu!", roept moeder verschrikt uit, wanneer ze de slaapkamer binnenkomt met de limonade. Snel zet moeder het glas op het nachtkastje en loopt naar DaniŽlle. "O, daarom wou je zo snel naar huis, je wilde kappertje spelen. Maar lieve schat, dat kan niet met poppenharen, want die kunnen niet groeien. En nu is het haar helemaal scheef. Dat komt, omdat je niet weet hoe je haren moet knippen en met een kinderschaartje lukt het al helemaal niet". "O sorry", zegt DaniŽlle beduusd, "maar die mevrouw in de kapperswinkel knipte ook gewoon maar, ik dacht dat kan ik ook! En wat nu?"

"Je moet me beloven dat je het nooit meer zult doen en geef Cindy maar even aan mij, dan probeer ik er nog iets van te maken", zegt mama. "Ik zal het nooooit meer doen", zegt DaniŽlle gauw. En geeft Cindy aan mama.
"Ga jij maar eerst je limonade opdrinken, want daarna moet je haren van de andere poppen nog kammen, want die zijn nog niet zo mooi".

Gelukkig blijft mama niet lang boos en komt even later terug met Cindy, die nu kort haar heeft en een tasje met krulspelden. "Zo", zegt mama, "hier heb ik nog wat krulspelden, zodat je bij de andere koppen krullen kunt maken".
"Dank je wel, mama", zegt DaniŽlle blij verrast, "zo kan ik toch nog echt kappertje spelen, zonder schaar en dat is net zo leuk!"

 

  of  Klik hier om onze Kidspagina helemaal te zien